סרב וואב

להזמנות חייגו : 050-7175154

לוגו סרב וואב

תקן SSL מאפשר לבעלי אתרים לבצע העברה מאובטחת של מידע רגיש כגון פרטי כרטיסי אשראי מבלי לדאוג כי המידע ימצא את דרכו אל הידיים הלא נכונות. לכל העברת מידע (טרנזקציה) נלווה קוד אבטחה ייחודי הנמצא רק בידי המחשב השולח והשרת והמקבל, ולא ניתן לפענח את המידע עצמו ללא שימוש במפתח.

למרות שהיום יותר ויותר אתרים מאפשרים גם תשלום באמצעות שירותים חיצונים כגון PayPal, הרי שחברות האשראי עצמן דורשות התקנת תעודת SSL בסיסית על מנת לאפשר תשלום ישיר דרך הקלדת כרטיס האשראי של המשתמש, שיטת תשלום שמתאימה מאוד למי שמבצע קניה חד פעמית שלא על בסיס קבוע ולא רוצה לשמור את פרטי הכרטיס שלו בשום מקום ברשת.

תעודת SSL לא חייבת להיות עסק יקר

תעודת SSL בסיסית המספיקה לאבטחה של אתר אחד ומציגה חיווי של מנעול סגור בתחתית הדפדפן, עולה לרוב פחות מ- 200 ש"ח לשנה והמחיר לרוב זול יותר אם קונים את התעודה מראש לכמה שנים. מי שמעוניין בתעודה המציגה חיווי בולט יותר כגון פס ירוק על שורת הכתובת בדפדפן (כרום או כל דפדפן אחר) או ביטוח גבוה יותר מפני נזק הנגרם לאתר או לגולשים בו, יכול לקנות גם תעודה יקרה יותר הנקראת תעודת   SSL עם אימות מורחב (Extended Validation SSL Certificate) ומחירה מתחיל בכמה מאות שקלים לשנה ומגיע גם למחיר של עד אלפיים ש"ח.

בכל אופן, רצוי לערוך השוואה בין התעודות השונות ולראות מהו המפרט המדויק של כל אחת מהן לעומת האחרות. על מנת לבדוק שהתעודה אכן עובדת לאחר ההתקנה, תוכלו לראות שהשורה http://www בשורת הכתובת של הדפדפן הופכת ל – https//:www כשהאות s  מייצגת את העובדה שהאתר בטוח לשימוש (Secured). אם קיימת בעיה עם תעודת האבטחה עצמה, הדפדפן לרוב יציג הערה מתאימה.

SSL באייפון וסמארטפונים

אם האתר שלכם פופולארי בקרב משתמשי סמרטפונים מסוג אייפון או אנדרואיד, השמוש בפרוטוקול  SSL מבטיח את פרטיותכם. בשורת הכתובת תוצג התראה לגולשים אייקון של מפתח נעול מה שמבטיח שגם אם משהו מאזין לתקשורת הוא לא יוכל לפענח את המידע העובר ברשת. החשיבות מקבלת משנה תוקף במיוחד בחיבורים מאובטחים בתקן SSL במקרים בהם המכשיר מחובר אל רשת Wi-Fi  (זוהי למעשה הרשת היחידה אליה אפשר להתחבר עם מכשירי אייפד שאינם מצוידים בכרטיס סים).

בכל מקרה, גם כאן רצוי לבדוק כיצד תעודת SSL שהתקנתם באתר מתפקדת דרך הדפדפן הסלולארי מכיוון שהוא אינו זהה לחלוטין בדפדפנים השונים. לדוגמה, בניגוד למה שהיה אפשר לצפות מגוגל, היא אינה הופכת את כרום לדפדפן ברירת המחדל במכשירי אנדרואיד בשל הזמן שלוקח לספקי החומרה להטמיע גרסאות חדשות של הדפדפן, ובמקום זאת משתמשת בדפדפן ברירת המחדל של אנדרואיד. באופן דומה, ספארי הוא עדיין הדפדפן הפופולרי ביותר בקרב משתמשי האייפון והאייפד, וזאת למרות שנתח השוק שלו בסביבת Windows הוא קטן עד מאוד.

דילוג לתוכן